Garantie & klachten

Bij OnlineVeranda vinden we het belangrijk dat u tevreden bent met uw aankoop. Daarom bieden we wettelijke garantie, die inhoudt dat alle producten die u bij ons koopt doen wat u er redelijkerwijs van mag verwachten. Daarnaast bieden we fabrieksgarantie van 5 jaar op fabricagefouten. Hieronder vindt u meer informatie over onze garantievoorwaarden en hoe u een klacht kunt indienen.

Fabrieksgarantie

Op alle producten die we verkopen bieden we een garantie van 5 jaar op fabricagefouten. Deze garantie is een aanvulling op de wettelijke garantie en heeft geen invloed op uw wettelijke rechten als consument. Het is belangrijk om op te merken dat schade veroorzaakt door een storm of een andere vorm die niet gerelateerd is aan fabricage, niet onder deze garantie valt. Bij schade door een storm kunt u contact opnemen met uw verzekering.

Montage is acceptatie

Indien u ervoor kiest om onze producten te monteren of te verwerken, betekent dit dat u de producten accepteert. We adviseren u daarom om voor montage of verwerking te controleren of de producten geen defecten vertonen. Mocht u een defect constateren, neem dan foto’s en stuur deze naar OnlineVeranda. We zullen ons best doen om het probleem zo snel mogelijk te onderzoeken en een passende oplossing te vinden.

Melding van schade aan glasplaten

Indien u een defect ontdekt nadat de bezorger is vertrokken, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We vragen u om schade binnen 24 uur per e-mail te melden, inclusief foto’s van het defect.

Servicepunten

Als blijkt dat uw bestelling bij levering niet compleet of correct is, maken we een servicepunt aan. Dit betekent dat we ons best doen om het ontbrekende of incorrecte onderdeel binnen 14 dagen te leveren. Hoewel we er altijd naar streven om problemen zo snel mogelijk op te lossen, bieden servicepunten geen garanties en geven ze geen recht op schadevergoeding.

Klachten

Als u ontevreden bent over onze producten of diensten, laat het ons dan weten. U kunt uw klacht indienen door te mailen naar info@glasplaza.com. Als we niet in staat zijn om het probleem naar tevredenheid op te lossen, kunt u uw geschil indienen bij Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil. Vanaf 15 februari 2016 kunt u als consument in de EU ook klachten indienen via het ODR-platform van de Europese Commissie, dat u kunt vinden op http://ec.europa.eu/odr.

We nemen elke klacht serieus en streven ernaar om problemen snel en efficiënt op te lossen. We waarderen uw vertrouwen in OnlineVeranda en zijn er om u te helpen.